ZAPEČENÉ ČOČKOVÉ TĚSTOVINY
Po Vánocích je na čase trošku odlehčit náš jídelníček. Co takhle vyzkoušet luštěninové těstoviny, které vás výborně zasytí díky svému vysokému podílu bílkovin? My jsme tentokrát zvolili fusilli z červené čočky, které obsahují 23 % bílkovin. Červená čočka má oproti ostatním luštěninám výhodu v tom, že je lehce stravitelná a je tak vhodná i pro malé děti.
Doba přípravy: 25 min.
Ingredince:
200 g těstovin z červené čočky
200 g žampionů
1 menší cuketa
1 paprika
1 balení tofu
3 vejce
200 g žampionů
1 menší cuketa
1 paprika
1 balení tofu
3 vejce
1) Do vroucí vody dáme vařit těstoviny zhruba na 8-10 min.
2) Žampiony, cuketu i papriku nakrájíme na kostky a orestujeme v pánvi na olivovém oleji.
3) Do zeleninové směsi přidáme na kostky nakrájené tofu.
4) V zapékací míse promícháme zeleninovou směs s tofu a uvařené těstoviny. Vše zalijeme rozšlehanými vejci a na závěr posypeme sýrem.
5) Pečeme v troubě na 200 °C cca 10-15 minut.
Přeji dobrou chuť.
Vaše Fit.Food.Lover
0 komentářů