CUKETOVO DÝŇOVÉ MUFFINY
Máme tu další recept na zdravé muffinky a to tentokrát naslano. Díky přidané zelenině vydrží dlouho chutné a jen tak Vám neoschnou. Možná někteří z Vás řeší, co si připravit s sebou za dobrotu na víkendový výlet, když zrovna nechcete do sebe nasypat spoustu sacharidů ve formě namazaného chleba. Tento recept je ideální volbou a jistě neurazí ani zaryté fanoušky svačinové klasiky.
Doba přípravy: 15 min + 30 min pečení
Ingredince:
1 střední cuketa
150 g dýně
2 vejce
1 lžička prášku do pečiva
150 ml mléka
100 g celozrnné špaldové mouky
olivy
50 g parmazánu
sůl a pepř
bylinky dle chuti (rozmarýn, oregano, bazalka)
1) Cuketu a oloupanou dýni na jemno nastrouháme.
2) Přidáme vejce, špaldovou mouku, nakrájené olivy, mléko a prášek do pečiva. Směs ochutíme bylinkami, solí a pepřem.
3) Vše důkladně vymícháme do tekuté směsi.
4) Směs vlijeme do formiček na muffiny.
5) Muffiny pečeme 30 minut, dokud nejsou zlatohnědé.
Přeji dobrou chuť.
Vaše Fit.Food.Lover
0 komentářů