POHANKOVÁ KAŠE
Dlouho mi trvalo, než jsem přišla pohance na chuť a zařadila ji tak do svého jídelníčku. Tato bezlepková potravina má specifickou příchuť připomínající oříšky. Pohankovou kaši připravuji na snídani v zimních měsících nejen pro sebe ale i pro naši dceru, která ji k mému překvapení miluje. Pohanka zaznamenala v poslední době velký návrat na český stůl. Zatímco dříve se jednalo o potravinu pro chudé, dnes je typická spíše pro zdravou moderní kuchyni.
Doba přípravy: 10 min.
Ingredience:
300 ml mléka
3 lžíce lámané pohanky1 lžíce datlového sirupu
1/2 jablkaovoce, oříšky, arašídové máslo
1) V kastrůlku zahřejeme máslo a přidáme pohanku.
2) Na mírném ohni vaříme pohanku cca. 10 min.
3) Ke konci vaření přidáme sirup a nastrouhané jablíčko.
4) Kaši ozdobíme ovocem, oříšky a máslem.
Přeji dobrou chuť.
Vaše Fit.Food.Lover
0 komentářů