CUKETOVÉ LASAGNE
Mým nejoblíbenějším italským pokrmem byly vždy lasagne. Co si budeme ale povídat, jedná se doslova o kalorickou bombu. A tak jsem zkusila odlehčenou zeleninovou variantu, kde jsou těstovinové pláty nahrazeny cuketou. Cuketa krásně stáhne sacharidy a vyřadí z pokrmu lepek. Proto tento recept můžete bez obav zařadit do redukčního jídelníčku či na stůl celiaků.
Doba přípravy: 60 min.
Ingredience:
500 g hovězího mletého masa1 ks střední cibule
2 středně velké cukety
olivový olej
1 ks mozzarelly
1 plechovka loupaných a nakrájených rajčat
nastrouhaný parmezán
čerstvá bazalka
čerstvá petrželka
sůl a pepř
1) Na olivovém oleji orestujeme na jemno nakrájenou cibulku.
2) Následně přidáme mleté maso.
3) Po chvíli přidáme nasekané bylinky, sůl, pepř a rajčata.
4) Vše zalijeme 250 ml vody a necháme zlehka vařit cca. 10 min.
5) Na dno zapékací misky vedle sebe naskládáme pláty cukety.
6) Následně zalijeme masovou směsí, kterou posypeme nastrouhaným parmezánem.
7) Vrstvy takto střídáme až po okraj zapékací mísy.
8) Horní vrstvu pokryjeme nahrubo nastrouhanou mozzarellou.
9) Lasagne pečeme zaklopené víkem mísy nebo přikryté alobalem cca. 20 minut při 200 °C.
10) Po odkrytí formy pečeme dalších 10 minut.
Přeji dobrou chuť.
Vaše Fit.Food.Lover
0 komentářů