CHILLI CON CARNE

by - pátek, srpna 07, 2020


Abychom si odpočinuli od všech těch sezónních koláčů, tak mám pro Vás jeden slaný recept, kterým jistě zabodujete. Jedná se o vyhlášenou texaskou specialitu - Chilli con carne. Jelikož se jedná o relativně sytý pokrm, tak ho můžeme podávat bez přílohy, jen tak posypané bylinkami nebo s rýží. Záleží na vás jak si držíte sacharidy zkrátka. Tajnou ingrediencí je hořká čokoláda, která jídlu dodá specifickou chuť.

Ingredience:
250 g mletého masa
2 konzervy fazolí (ve slaném nálevu)
1 malá konzerva kukuřice
1 konzerva krájaných rajčat
200 g pasírovaných rajčat
1 cibuľa
2 stroučky česneku
olivový olej
sůl a pepř
sladká paprika
kostička hořké čokolády
chilli podle chuti

koriandr či petrželová nať

1) Cibuli si nakrajíme na drobné kostičky a restujeme ji dozlatova.
2) K cibulce přidáme rozmačkaný česnek, sůl, pepř, papriku a chilli.
3) Přidáme mleté maso, které opékáme za stálého míchání, dokud se nebude rozpadat na drobné kousky.
4) Přidáme fazoli a kukuřici. Vaříme vše dohromady cca. 10 min.
5) Na závěr dochutíme a přidáme kostičku hořké čokolády.

Přeji dobrou chuť.
Vaše Fit.Food.Lover



You May Also Like

0 komentářů