OŘECHOVÝ CHLÉB
Pečení domácího chleba pro mne znamená pokoru, řemeslo i tradici. Vůně čerstvě upečeného chleba dodá domovu to pravé kouzlo. V poslední době se stalo pečení chleba módní záležitostí a to především toho kváskového. Nemáte-li doma kvásek, nezoufejte. K tomuto receptu ho nepotřebujete. Stačí vám několik ingrediencí, které máte jistě doma.
Doba přípravy: 80 min
Ingredience:
500 g jogurtu
450 g celozrnné špaldové mouky
1 čajová lžička jedlé sody
1 čajová lžička himalájské soli
80 g lískových ořechů
1 lžíce lněných semínek
1 lžíce chia semínek
1) Lískové ořechy si na hodinu namočíme do vody.
2) Do misky si nasypeme špaldovou mouku a přidáme všechny ingredience kromě ořechů.
2) Těsto nemícháme ručně, jen spojíme ingredience pomocí vidličky. Jemně promícháváme než se těsto nepropojí. Na závěr přidáme ořechy.
3) Pomoučenýma rukama těsto jemně vyklopíme na plech vyložený pečícím papírem.
4) Lehounce vytvarujeme bochník.
5) Chlebík pečeme při 190 °C po dobu 60 min.
Přeji dobrou chuť.
Vaše Fit.Food.Lover
0 komentářů