MRKVÁNKY

by - sobota, února 27, 2021


Poslední dobou přemýšlím, jak rodině nenápadně propašovat na talíř více zeleniny. A musím říct, že tento recept v tomto ohledu skvěle funguje. Navíc díky mrkvi nemusíte těsto vůbec doslazovat. Je pouze na vás čím mrkvánky naplníte. Můžete vsadit na osvědčenou povidlovou klasiku či zaexperimentovat s tvarohem či domácím džemem. Věřte, že tato dobrota zmizí ze stolu než uvaříte kávu.   

Doba přípravy: 20 min + 20 min pečení

Ingredince:
Těsto:
200 g jemně nastrouhané mrkve
200 g celozrnné špaldové mouky
1 lžička prášku do pečiva
kůra z citronu
100 g změklého másla

Náplň:
domácí povidla

1) Všechny ingredience na těsto spojíme a vypracujeme těsto.
2) Těsto vyválíme na tenkou placku.
3) Pomocí skleničky vykrájíme kolečka, která naplníme. Kolečko přehneme a přitlačíme vidličkou. 
4) Pečeme v předehřáté troubě cca. 20 min. na 180 °C.

Přeji dobrou chuť.
Vaše Fit.Food.Lover





You May Also Like

0 komentářů