MRKVÁNKY
Poslední dobou přemýšlím, jak rodině nenápadně propašovat na talíř více zeleniny. A musím říct, že tento recept v tomto ohledu skvěle funguje. Navíc díky mrkvi nemusíte těsto vůbec doslazovat. Je pouze na vás čím mrkvánky naplníte. Můžete vsadit na osvědčenou povidlovou klasiku či zaexperimentovat s tvarohem či domácím džemem. Věřte, že tato dobrota zmizí ze stolu než uvaříte kávu.
Doba přípravy: 20 min + 20 min pečení
Ingredince:
Těsto:
200 g jemně nastrouhané mrkve
200 g celozrnné špaldové mouky
1 lžička prášku do pečiva
kůra z citronu
100 g změklého másla
Náplň:
domácí povidla
1) Všechny ingredience na těsto spojíme a vypracujeme těsto.
2) Těsto vyválíme na tenkou placku.
3) Pomocí skleničky vykrájíme kolečka, která naplníme. Kolečko přehneme a přitlačíme vidličkou.
4) Pečeme v předehřáté troubě cca. 20 min. na 180 °C.
Přeji dobrou chuť.
Vaše Fit.Food.Lover
0 komentářů