MAKOVO-POMERANČOVÉ PALAČINKY

by - středa, února 03, 2021


U nás doma byly palačinky vždy hitem číslo jedna. Pamatuji si, že jsem je připravovala již jako malá holka. Po každé jsem se snažila, aby byly dostatečně tenké, přesně tak, jak jsme je měli doma rádi. Následně oslovily i mého nejdražšího, který si je s oblibou dává k snídani či večeři. Aktuálně jsou palačinky na nejrůznější způsob velkým hitem u naší dvouleté dcery a to hlavně díky možnosti asistovat při přípravě. Přidám pár palačinkových salt nad pánvičkou a úspěch je zaručen. Ráda při přípravě palačinek experimentuji, kombinuji různé druhy mouk či přidávám nové přísady. Konečnou podobu palačinky na talíři má u nás každý rád jinak. Nikoho však jistě neurazí varianta s tvarohem a domácím višňovým džemem, který se výborně hodí k makové chuti. 

Doba přípravy: 25 min.
Ingredience:
120 g hladké mouky (lze použít např. pohankovou či rýžovou mouku)
250 ml mléka
2 vejce
3 lžíce máku
1 lžička prášku do pečiva
kůra z jednoho pomeranče

1) Pomocí metly smíchejte mouku, mléko, vejce a prášek do pečiva. Na závěr přidejte mák a pomerančovou kůru. 
2) Rozpalte pánev na střední výkon a opravdu zlehka potřete ji olejem. 
3) Do pánve nalijte přiměřené množství těsta tak, aby vytvořilo tenkou vrstvu. 
4) Až se těsto zpevní, palačinku otočte a opečte z druhé strany. 
5) Palačinky můžete servírovat například s čerstvým ovocem, domácím džemem a tvarohem. 

Přeji dobrou chuť.
Vaše Fit.Food.Lover



You May Also Like

0 komentářů