DÝŇOVÁ POLÉVKA
Dýňový maraton rozhodně nekončí! A tak je tu asi nejznámější recept z této sezónní plodiny - dýňová polévka, která je velmi oblíbená ve francouzské kuchyni. Často je zde podávána v krémové verzi pod názvem Restaurant. Tak už víte, podle čeho vzniklo slovo restaurace ... no přeci podle krémové dýňové polévky.
Doba přípravy: 30 min
Ingredience:
800 g dýně Hokaido
1 cibule
50 g másla
kokosové mléko
500 ml zeleninového vývaru
muškátový oříšek
sůl a pepř
1) V hrnci rozpustíme máslo a přidáme na jemno nakrájenou cibulku.
2) Dýni omyjeme, očistíme od semínek a nakrájíme na kostky.
3) Po cca. 3 minutách přidáme k cibulce na kostky nakrájenou a dýni.
4) Opečenou dýni podlijeme vývarem a vaříme cca. 30 minut.
5) Uvařenou dýni na jemno rozmixujeme.
6) Krém naředíme kokosovým mlékem.
7) Do polévky přidáme dle chuti nastrouhaný muškátový oříšek, sůl a pepř.
8) Polévku podáváme ozdobenou smetanou a dýňovými semínky.
Přeji dobrou chuť.
Vaše Fit.Food.Lover
0 komentářů