SALÁT Z QUINOY

by - čtvrtek, listopadu 15, 2018


Miluji jídla, která hrají na talíři všemi možnými barvami. Tento recept je důkazem toho, že se nemusíme bát v kuchyni experimentovat a třeba i zkombinovat na první pohled nezkombinovatelné. Navíc je tento pokrm doslova nadupaný superpotravinami. Ráda bych Vám opět představila quinou neboli Merlík čilský, který obsahuje všechny základní aminokyseliny a může tak směle konkurovat masu. Díky tomu je tento salát úplně ideální pro vegetariány či vegany.

Doba přípravy: 10 min.

Ingredience:
150 g quinoy
100g cherry rajčátek
1 avokádo
čerstvý špenát
1 kaki
olivový olej
sůl a pepř

1) Quinou propláchneme horkou vodou a zbavíme ji tak případné hořké chuti.
2) Propláchnutou quinou vaříme v 600 ml vody po dobu 15 minut.
3) Rajčátka, avokádo i kaki pokrájíme na drobné kostičky.
4) Uvařenou quinou smícháme s nakrájenou zeleninou a ovocem. Na závěr přidáme čerstvý špenát.
5) Hotový salát dochutíme solí a pepřem. Následně přidáme olivový olej.

Přeji dobrou chuť.
Vaše Fit.Food.Lover




You May Also Like

0 komentářů