ZELENINOVÁ POHANKA S TOFU
Výborný vegetariánský pokrm, který uspokojí nejeden mlsný jazýček. Tento receptík se zrodil z mé potřeby rychle si připravit zdravé jídlo po tréninku, které mi spolehlivě doplní energii. Příprava je natolik jednoduchá, že ukuchtit tento pokrm zvládám i s naší treperendou na ruce. Navíc toto jídlo lze velmi snadno obměnit podle toho, co máte zrovna v lednici či ve spíži. A teď již něco málo o pohance ... jedná se o bezlepkovou obilovinu, která má příjemnou oříškovou chuť. Obsahuje důležitou látku rutin, která pomáhá vstřebávat vitamin C a příznivě působí na cévy.
Doba přípravy: 25 min
Ingredience:
1 hrnek pohanky
1 cibule
1 tofu
1 paprika
1/4 brokolice
2 mrkve
1 vejce
2 lžíce olivového oleje
pár snítek tymiánu
1) Pohanku spaříme horkou vodou. Následně ji orestujeme.
2) Zalijeme pohanku vodou a vaříme cca. 5 minut. Následně ji necháme dojít v hrnci cca. 15 minut.
3) Na pánvi orestujeme na jemno nakrájenou cibuli.
4) Následně do cibulky přidáme nakrájenou zeleninu (brokolici, papriku, mrkev). Osolíme a opepříme.
5) Na závěr přidáme na kostičky nakrájené tofu.
6) Do připravené směsi přidáme uvařenou pohanku.
7) Na závěr do směsi rozklepneme vajíčko.
Přeji dobrou chuť.
Vaše Fit.Food.Loover
0 komentářů