HRNKOVÝ CUKETOVÝ PERNÍK

by - pátek, srpna 30, 2019






Už dlouho jsme u nás doma mluvili o tom, že si upečeme perník. A tak jsem zkusila upéct tento výborný hrnkový perník z cukety. Jeho hlavní výhodou je, že je díky cuketě skvěle vláčný. Navíc do tohoto receptu můžete klidně zpracovat velké přezrálé cukety, které nejsou chuťově zrovna nejlepší. Tento recept lze jednoduše obměňovat. Jednou můžete přidat do těsta rozinky či brusinky, jindy můžete perník promazat marmeládou či polít čokoládou a posypat kokosem. A jakou variantu jsme zvolili my? No přeci tu poctivou - Se vším všudy. 

Doba přípravy: 50 minut



Ingredience:
2 hrnky hladké špaldové mouky
2 hrnky jemně nastrouhané cukety
1/4 hrnku kokosového oleje
1/2 hrnku bílého jogurtu
3 vejce
1 lžička jedlé sody
2 lžičky prášku do pečiva
3 lžíce pravého kakaa
2 lžíce medu
koření dle chuti (skořice, zázvor, kardamon, nové koření)
rozinky či brusinky

1) Cuketu nastrouháme na jemno.
2) Do nastrouhané cukety přidáme vejce, jogurt a kokosový olej.
3) V druhé míse smícháme špaldovou mouku, jedlou sodu, prášek do pečiva, kakao a koření.
4) Obě směsi propojíme a přidáme rozinky a med dle chuti.
5) Vzniklé těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem.
6) Pečeme na 180 °C po dobu 30 minut. 
7) Vychladlý perník můžeme promazat marmeládou a polít čokoládou.



Přeji dobrou chuť.
Vaše Fit.Food.Loover


You May Also Like

0 komentářů