SALÁT Z POLNÍČKU A ČERVENÉ ŘEPY
Léto je období svěžích zeleninových salátů. Tento je pro mě TOP a to hned z několika důvodů. Jedním z nich je, že obsahuje červenou řepu, která v poslední době zažívá návrat do zdravých jídelníčků nejednoho sportovce pro zvýšení výkonu. Salát z polníčku a červené řepy můžete podávat jako předkrm či jako přílohu při grilování.
Doba přípravy: 10 minut
Ingredience:
1 velká bulva červené řepy
hrst polníčku
80 g sýru Feta
vlašské ořechy
olivový olej
balsamiková redukce
1 velká bulva červené řepy
hrst polníčku
80 g sýru Feta
vlašské ořechy
olivový olej
balsamiková redukce
1) Červenou řepu omyjeme, osušíme, pokapeme olivovým olejem, osolíme a opepříme.
2) Připravenou řepu zabalíme do 2 vrstev alobalu.
3) Pečeme na 200 °C cca. 45 min.
4) Zchladlou řepu oloupeme a nakrájíme na co nejtenčí plátky.
5) Nakrájenou řepu naskládáme na talíř spolu s polníčkem a posypeme sýrem a ořechy.
Přeji dobrou chuť.
Vaše Fit.Food.Loover
0 komentářů