BORŮVKOVÝ ŠPALĎÁK

by - úterý, července 23, 2019


Koláč, všude samý koláč! Když to pečení ze sezónního ovoce jde prostě samo. Tentokrát tu mám pro Vás borůvkovou verzi ze špaldové mouky. Takže až se budete vracet z výletu v přírodě, nezapomeňte si nasbírat misku borůvek. Jako děti jsme soutěžily, kdo nasbírá svou nádobku jako první. To může být případným tipem na zpestření prázdninového programu pro Vaše ratolesti. 

Korpus:
200 g špaldové mouky
100 g kokosové mouky
300 g jogurtu
1 lžičku jedlé sody
1 lžíci medu

borůvky

Drobenka:
80 g kokosového oleje
40 g špaldové mouky
40 g kokosové mouky
1 lžíce medu
40 g ovesných vloček

1) Smícháme všechny suroviny pro korpus, čímž nám vznikne vláčné těsto.
2) Těsto vlijeme do kulaté formy vyložené pečícím papírem. 
3) Korpus posypeme borůvkami.
4) Smícháme suroviny pro drobenku.
5) Vytvořenou drobenkou posypeme koláč.
6) Pečeme 45 min při 180 °C.

Přeji dobrou chuť.
Vaše Fit.Food.Lover 






You May Also Like

0 komentářů