ČERVENÉ FAZOLE S BAZALKOU
Dlouhou dobu jsem z luštěnin jedla maximálně tak zelenou čočku v podobě klasické čočkové polévky. Poslední roky se snažím do jídelníčku zařadit další druhy čočky, cizrnu a v neposlední řadě také fazole. Luštěniny jsou velmi bohatým zdrojem bílkovin a některé z nich obsahují dokonce větší procento bílkovin než hovězí maso. Červené fazole jsou typické pro mexickou kuchyni, kde jsou často doplňovány kukuřicí. Peruánští indiáni tuto luštěninu pěstovali a připravovali již před 10000 lety. Tento recept je velmi jednoduchý a chutný. Zároveň lze jednoduše přizpůsobit aktuálním chutím díky možnosti využít nejrůznější koření. Řada lidí se luštěninám vyhýbá z důvodu nadýmání, které způsobují pro nás nestravitelné oligosacharidy, se kterými si naše tělo bohužel neumí poradit. Tento problém můžete zredukovat tím, že luštěniny den předem necháme namáčet ve vodě a vodu následně před vařením slijete.
Ingredience:
400 g červených fazolí
1 plechovka loupaných rajčat
1 plechovka pasírovaných rajčat
bazalka
1 cibule
česnek
sůl a pepř
1) Fazole propereme ve vodě a namočíme je přes noc v misce.
2) Druhý den vodu slijeme a dáme fazole vařit na 40 minut, dokud nám nezměknou.
3) Mezitím si orestujeme na jemno nakrájenou cibulku.
4) Do orestované cibulky přidáme pokrájená rajčata a doplníme pasírovanými rajčaty.
5) Směs pár minut povaříme a dochutíme bazalkou, česnekem, solí a pepřem.
6) Uvařené fazole přidáme do rajčatové omáčky.
Přeji dobrou chuť.
Vaše Fit.Food.Lover
Vaše Fit.Food.Lover
0 komentářů