KAKAOVÝ CHLEBÍČEK S POŠÍROVANÝMI HRUŠKAMI

by - sobota, listopadu 16, 2019


Dalším receptem, který jsem chtěla dlouho vyzkoušet, je kakaový chlebíček s pošírovanými hruškami. Hrušky krásně provoní Váš byt a přispějí k předvánoční atmosféře. Asi si říkáte, co se skrývá pod pojmem pošírované hrušky. Nejedná se o žádný složitý postup přípravy, který by vás mohl odradit od tohoto receptu. Ve skutečnosti se jedná o způsob úpravy při teplotě 75-95 °C. Jednoduše nesmí dojít k varu.

Ingredience:

Chlebíček
300 g špaldové mouky
4 lžíce kakaa
2 lžičky prášku do pečiva
3 lžíce medu
250 ml plnotučného mléka
100 g kokosového oleje
3 vejce
rostlinný olej a špaldová mouka na vymazání

Pošírované hrušky
3 – 4 hrušky
2 l vody
2 lžíce medu 
zázvor
badyán
celá skořice

1) Hrušky oloupeme.
2) Do hrnce nalijeme vodu, přidáme nastrouhaný zázvor, badyán, skořici a med.
3) Do zahřáté vody přidáme oloupané hrušky a necháme pošírovat cca. 30 minut.
4) Mouku smícháme s kakaem, práškem do pečiva. Přidáme vejce, mléko, kokosový olej a med. Těsto vyšleháme dohladka.
5) Hrušky vyndáme z nálevu a osušíme. Uřízneme spodní stopku a posypeme moukou.
6) Následně hrušky postavíme vedle sebe do vymazané a vysypané formy.
7) Těsto nalijeme okolo hrušek do formy.
8) Chlebíček pečeme 60 minut při 180 °C.

Přeji dobrou chuť.
Vaše Fit.Food.Lover


You May Also Like

0 komentářů