ROZINKOVÍ ŠNEČCI

by - úterý, března 17, 2020


V aktuální situaci nekupujeme nebalené pečivo a to balené nám jednoduše nechutná. O to větší  mám motivaci něco dobrého upéct. Pro tento recept mě inspirovaly naše letošní  toulky po Paříži, kde jsem si podobné šnečky zamilovala. Zároveň mi tyto malé motance trochu připomínají velikonoční Jidáše, takže je recept ideální pro tento týden.


Doba přípravy: 40 minut


Ingredience:
Na těsto:
400 g jemně mleté špaldové mouky
200 ml mléka
50 g kokosového oleje
2 žloutky
1 droždí
agávový sirup
špetka soli

Na náplň:
vanilkový pudink
400 ml mléka
rozinky
agávový sirup

1) Droždí rozmícháme ve vlažném mléce s troškou cukru.
2) V teple necháme vzejít kvásek.


Připravte si kynuté těsto klasickým způsobem. Droždí rozmíchejte ve vlažném mléce s trochou mouky a cukru. Nechte vzejít kvásek. Ten přidejte k mouce, mléku, žloutkům a jemně rozpuštěnému máslu. Vytvořte bochánek a nechte jej pod utěrkou vykynout.


You May Also Like

0 komentářů