MERUŇKOVÝ CUKEŤÁK
Cuketová sezona je v plném proudu. Určitě se Vám občas stane, že některá cuketka vyroste do obřích rozměrů. No a co potom s ní? Tento cuketový koláč s meruňkami je skvělou variantou jak tuto zeleninu využít.
Doba přípravy: 20 min + (pečení 40 min)
Ingredince:
1 větší cuketa
3/4 tabulky hořké čokolády (100 g)
4 lžíce holandského kakaa
1/2 kypřícího prášku
2 vajíčka
4 lžíce pohankových vloček
1 lžíce medu
1 lžíce medu
meruňky
1) Cuketu včetně slupky nastrouháme na jemno. Přidáme vajíčka, kypřící prášek, holandské kakao, med, vločky a nasekanou hořkou čokoládu (ne nastrouhanou!).
2) Těsto důkladně promícháme a nalijeme do dortové formy vyložené pečícím papírem (stači pouze na dně).
3) Na těsto poklademe meruňky.
4) Dáme péct do trouby na cca 40 min při 180 °C. Jelikož je korpus tmavý, je celkem obtížné poznat, zda je již upečený či nikoli. Osvědčilo se mi použít dřevěnou špejli. Pokud Vám na ni těsto po vytažení z korpusu nezůstane, tak ho můžeme vyndat z trouby.
Něco málo k ingrediencím:
Cuketa
- obsahuje řadu vitamínu - především provitamin A, který proniká až k jádru buněk a dodává nám energii
- obsahuje mnoho minerálů - hořčík, vápník a železo
- skvělý prostředek pro detoxikaci organismu
Přeji dobrou chuť.
Vaše Fit.Food.Lover
4) Dáme péct do trouby na cca 40 min při 180 °C. Jelikož je korpus tmavý, je celkem obtížné poznat, zda je již upečený či nikoli. Osvědčilo se mi použít dřevěnou špejli. Pokud Vám na ni těsto po vytažení z korpusu nezůstane, tak ho můžeme vyndat z trouby.
Něco málo k ingrediencím:
Cuketa
- obsahuje řadu vitamínu - především provitamin A, který proniká až k jádru buněk a dodává nám energii
- obsahuje mnoho minerálů - hořčík, vápník a železo
- skvělý prostředek pro detoxikaci organismu
Přeji dobrou chuť.
Vaše Fit.Food.Lover
0 komentářů