KUŘECÍ NA ČERVENÉM KARI
Na přípravu tohoto jídla mě přivedlo jedno asijské bistro, kam vždy rádi zajdeme, když se nám zrovna nechce kuchtit. Na červeném kari zde připravují od kuřecí přes hovězí až po kachnu a vždy je to nezapomenutelný gurmánský zážitek. No a tak jsem si řekla, proč si nepřipravit takovouto dobrotu i doma.
Doba přípravy: 20 min.
Ingredience:
300 g kuřecích prsou
2 lžíce kokosového oleje
1 červená cibule
1/4 květáku
1/2 cukety
1 velká mrkev
hrst fazolových lusků
2 lžíce kari pasty
čerstvý zázvor
200 ml kokosového mléka
chilli paprička
čerstvý koriandr
2) Do jemně orestované cibulky přidáme pokrájenou chilli papričku, kari pastu s nakrájeným zázvorem a vše zlehka opražíme.
3) Maso pokrájené na nudličky přidáme do pánve a necháme ho zatáhnout.
4) Poté přidáme zeleninu pokrájenou na větší kusy.
5) Po chvíli podlijeme zlehka vodou a přidáme kokosové mléko.
6) Vše vaříme cca. 3 min.
7) Do hotové omáčky přidáme najemno nasekaný koriandr,
Přeji dobrou chuť.
Vaše Fit.Food.Lover
0 komentářů