BORŮVKOVÝ CHEESECAKE

by - středa, června 20, 2018



V neděli jsme oslavili jmeniny mého nejdražšího, kterého vždy nejvíce potěší nějaký ten koláček připravený s láskou. Úmyslně nepíši upečený, jelikož u nás vede cheesecake nejrůznějších příchutí. Tentokrát jsem na přání oslavence zvolila borůvkovou variantu a stála fakt za to. 

Doba přípravy: 30 min. 

Ingredience:
Korpus: 
1 hrnek jemných ovesných vloček 
60 g mletých ořechů (mandle, vlašské,...) 
70 g kokosového oleje 
rostliné mléko (mandlové, kokosové...) 

Krém: 
500 g plnotučného tvarohu 
2 termizované sýry (např. Lučina, Palouček) 
1 vanilkový lusk 
1 lžíce medu 

Ovocná poleva: 
200 g borůvek 
1 lžíce medu 
1 sáček želatiny 

1) Ovesné vločky a ořechy rozmixujeme.
2) Rozmixovanou směs smícháme s kokosovým olejem. Podle konzistence přidáme rostlinné mléko (není nutné).
3) Těsto vmačkáme do dortové formy vyložené pečícím papírem.
4) Plnotučný tvaroh rozmixujeme s termizovanými sýry. Následně vmícháme obsah vanilkového lusku a med.
5) Vzniklý krém poklademe na korpus a necháme ztuhnout v lednici.
6) Borůvky zlehka zahřejeme v kastrůlku, následně je rozmixujeme dohladka.
7) Želatinu připravíme podle návodu na obalu.
8) Dvě lžíce rozmixovaných borůvek přidáme do želatiny. Tuto želatinovou směs vmícháme do zbytku borůvek. Následně dochutíme medem dle chuti.
9) Borůvkovou polevou polijeme ztuhlý tvarohový krém. Připravený dort necháme v lednici proležet alespoň 12 hod.

Přeji dobrou chuť.
Vaše Fit.Food.Lover






You May Also Like

0 komentářů