GULÁŠ Z HLÍVY ÚSTŘIČNÉ

by - úterý, června 05, 2018



Takhle to vypadá, když se nemohu dočkat houbařské sezony a zkouším využít hub dostupných v prodeji. Tento recept je vzpomínkou na mé dětství, kdy nám babička vařívala houbový guláš z hub, které jsme přes den nasbírali. Hřiby a křemenáče jsem sice nesehnala, nicméně tato dřevokazná  houba (to zní opravdu hrozně)  není vůbec k zahození. A to především díky jejím blahodárným účinkům na naše zdraví.


Doba přípravy: 30 min.

Ingredience:
300 g hlívy ústřičné
1 velká cibule
3 lžíce oleje
3 lžičky sladké papriky
sůl a pepř
1 lžíce rajského protlaku
1 stroužek česneku
500 ml zeleninového vývaru
rozmarýn


1) Orestujeme najemno nakrájenou cibulku. 
2) Následně přidáme očištěnou a na větší kusy pokrájenou hlívu. 
3) Po několika minutách přidáme papriku, rozmačkaný česnek, protlak, sůl a pepř. 
4) Vše zalijeme vývarem doplněný rozmarýnem.
5) Vaříme cca. 20 min. Je dobré houby ochutnat, zda Vám přijdou měkké. 

Přeji dobrou chuť.
Vaše Fit.Food.Lover





You May Also Like

0 komentářů