GULÁŠ Z HLÍVY ÚSTŘIČNÉ
Takhle to vypadá, když se nemohu dočkat houbařské sezony a zkouším využít hub dostupných v prodeji. Tento recept je vzpomínkou na mé dětství, kdy nám babička vařívala houbový guláš z hub, které jsme přes den nasbírali. Hřiby a křemenáče jsem sice nesehnala, nicméně tato dřevokazná houba (to zní opravdu hrozně) není vůbec k zahození. A to především díky jejím blahodárným účinkům na naše zdraví.
Doba přípravy: 30 min.
Ingredience:
300 g hlívy ústřičné
1 velká cibule
3 lžíce oleje
3 lžičky sladké papriky
sůl a pepř
1 lžíce rajského protlaku
1 stroužek česneku
500 ml zeleninového vývaru
rozmarýn
1) Orestujeme najemno nakrájenou cibulku.
2) Následně přidáme očištěnou a na větší kusy pokrájenou hlívu.
3) Po několika minutách přidáme papriku, rozmačkaný česnek, protlak, sůl a pepř.
4) Vše zalijeme vývarem doplněný rozmarýnem.
5) Vaříme cca. 20 min. Je dobré houby ochutnat, zda Vám přijdou měkké.
Přeji dobrou chuť.
Vaše Fit.Food.Lover
0 komentářů