TĚSTOVINY Z ČERVENÉ ČOČKY S RAJČATOVOU OMÁČKOU

by - středa, května 30, 2018


Čím dál častěji ve svém okolí slýchám, že se lidé snaží vyhýbat těstovinám ve svém jídelníčku a to především z důvodu nevhodného poměru sacharidů versus bílkovin. Ano, něco na tom bude, Standardní pšeničné těstoviny obsahují cca. 70 % sacharidů a 12 % bílkovin. Ale přeci se jen tak nevzdáte jídla, které milujete! Hitem poslední doby jsou těstoviny z luštěninové mouky, např. z červené čočky. Takovéto těstoviny obsahují 49 % sacharidů a 22 % bílkovin. Věřte mi, že skvěle chutnají a zároveň pořádně zasytí. Takže proč je nezkusit třeba s rajčatovou omáčkou s tofu? 



Doba přípravy: 20 min.

Ingredience:
100 g vřeten z červené čočky
půlka cibule
100 g cherry rajčat
pasírovaná rajčata
120 g uzeného tofu
100 g černých oliv
olivový olej
čerstvé bylinky
sůl a pepř 

1) Orestujeme na proužky nakrájenou cibuli. Následně přidáme přepůlená cherry rajčátka. 
2) Do změklé zeleniny přidáme na kostky nakrájené tofu a také zlehka opečeme. 
3) Směs zalijeme pasírovanými rajčaty a přidáme olivy.
4) V mezičase dáme vařit do vroucí vody vřetena (cca. 4 min)
5) Omáčku dochutíme nasekanými bylinkami dle chuti (bazalka, rozmarýn). Můžeme přidat i sůl a pepř.
6) Uvařené těstoviny scedíme a propláchneme studenou vodou, aby se neslepily.
7) Omáčku nalijeme na těstoviny a můžeme dozdobit nastrouhaným tvrdým sýrem.

Dobrou chuť.
Vaše Fit.Food.Lover.




You May Also Like

0 komentářů