ŠVESTKOVÝ KOLÁČ

by - sobota, května 12, 2018


K víkendové pohodičce neodmyslitelně patří něco sladkého na zub. Tentokrát jsem připravila švestkový koláč z celozrnné špaldové mouky. 

Doba přípravy: 20 min. + 30 min. pečení


Ingredience:
200 g celozrnné špaldové mouky
300 g bílého jogurtu
2 vejce
2 lžíce medu
2 lžíce agávového sirupu
1 lžička mleté skořice
švestky

Drobenka:
50 g ovesných vloček
50 g mandlové mouky
2 lžíce medu
1 lžíce agávového sirupu

1) Smícháme veškeré ingredience pro korpus koláče. 
2) Těsto vlijeme do dortové formy vylože pečícím papírem.
3) Na těsto poklademe vypeckované a přepůlené švestky.
4) Následně si připravíme drobenku smícháním ovesných vloček, mandlové mouky medu a agávového sirupu. Drobenkou posypeme švestky.
5) Koláč pečeme 30 min. při 180 °C.

Přeji dobrou chuť. 
Vaše Fit.Food.Lover

You May Also Like

0 komentářů