ŠVESTKOVÝ KOLÁČ
K víkendové pohodičce neodmyslitelně patří něco sladkého na zub. Tentokrát jsem připravila švestkový koláč z celozrnné špaldové mouky.
Doba přípravy: 20 min. + 30 min. pečení
Doba přípravy: 20 min. + 30 min. pečení
Ingredience:
200 g celozrnné špaldové mouky
200 g celozrnné špaldové mouky
300 g bílého jogurtu
2 vejce
2 lžíce medu
2 lžíce agávového sirupu
1 lžička mleté skořice
švestky
Drobenka:
50 g ovesných vloček
50 g mandlové mouky
2 lžíce medu
1 lžíce agávového sirupu
1) Smícháme veškeré ingredience pro korpus koláče.
2) Těsto vlijeme do dortové formy vylože pečícím papírem.
3) Na těsto poklademe vypeckované a přepůlené švestky.
4) Následně si připravíme drobenku smícháním ovesných vloček, mandlové mouky medu a agávového sirupu. Drobenkou posypeme švestky.
5) Koláč pečeme 30 min. při 180 °C.
Přeji dobrou chuť.
Vaše Fit.Food.Lover
0 komentářů