TAPIOKOVÝ PUDINK S JAHODAMI
Jistě se každý z Vás setkal s tapiokou a to ať v nápojích či v dezertech. Tapiok pochází z kořene keřů manioku a je používaný především v asijské a jihoamerické kuchyni. Tento recept je vhodný jako rychlý dezert či lahodná snídaně.
Doba přípravy: 20 min.
Ingredience:
50 g tapiokových perel
200 ml vody
250 ml kokosového mléka
1 lžíce agávového sirupu
jahody
1) Tapiokové perly zalijeme vodou a necháme přes noc nasáknout v lednici.
2) Následující den vlijeme směs do hrnce a přidáme kokosové mléko. Vaříme cca. 10 min., dokud nám pudink nezhoustne.
3) Směs dochutíme agávovým sirupem a následně vlijeme do sklenic.
4) V mixéru rozmixujeme jahody a zalijeme jimi tapiokovou vrstvu.
5) Pudink dozdobíme jahodami a mátou.
Přeji dobrou chuť
Vaše Fit.Food.Lover
0 komentářů