MANDLOVÝ KOLÁČ S REBARBOROU
Postupně začíná období jednotlivých sezónních potravin ze zahrádky. Dnes se zaměříme na reveň kadeřavou. Že nevíte co je to zač? Rebarbora přeci! Já jsem zvolila bezlepkovou variantu z mandlové mouky.
Doba přípravy: 60 min.
Ingredience:
Korpus
200 g mandlové mouky
2 vajíčka
1 lžíce medu
100 ml mandlového mléka
1 lžička kypřícího prášku
4 lžíce kokosového oleje
Náplň
4 řapíky rebarbory (cca. 800 g)
1 lžíce medu
Drobenka
80 g mandlové mouky
4 lžíce kokosového oleje
2 lžíce medu
1 lžíce medu
100 ml mandlového mléka
1 lžička kypřícího prášku
4 lžíce kokosového oleje
Náplň
4 řapíky rebarbory (cca. 800 g)
1 lžíce medu
Drobenka
80 g mandlové mouky
4 lžíce kokosového oleje
2 lžíce medu
1) Smícháme jednotlivé ingredience pro korpus.
2) Těsto vmačkáme do dortové formy vyložené pečícím papírem.
3) Řapíky rebarbory omyjeme a oloupeme. Následně ji nakrájíme na kostičky.
4) Kostičky rebarbory vložíme do hrnce a necháme na mírném plameni změknout. Na poslední chvíli přidáme med.
5) Změklou rebarboru zakryjeme připravené těsto.
6) Smícháme ingredience na drobenku a následně s ní posypeme koláč.
7) Koláč pečeme při 180 °C cca. 30 min.
Přeji dobrou chuť.
Vaše Fit.Food.Love
0 komentářů