POLÉVKA Z ČERVENÉ ČOČKY

by - neděle, května 03, 2020


Čočková polévka byla vždy favoritkou mezi polévkami. Většinou jsme však vařili tu klasickou ze zelené čočky. Červenou čočku jsme do našeho jídelníčku začali více zařazovat až díky našemu nejmladšímu strávníkovi. Ano, červená čočka je zcela ideální luštěninou pro nejmenší děti a to především díky své lehké stravitelnosti. Jejím dalším benefitem je také rychlost přípravy, což řada maminek a tatínků zajisté ocení a věřím, že nejen ti. 


Doba přípravy: 30 minut

Ingredience: 
1 cibule
1 mrkev
1 lžíce rajčatového protlaku
1 plechovka rajčat250 g červené čočky
1/2 l domácího zeleninového vývaru
olivový olej
sůl

česnek

1) Cibuli si nakrájíme najemno.
2) Oškrábanou mrkev nastrouháme nahrubo na struhadle.
3) Na olivovém oleji dozlatova orestujeme cibulku a mrkev. 
4) Ke směsi přidáme protlak a prolisovaný česnek a necháme provoněn cca 1 minutu.
5) Přidáme plechovku rajčat, propláchnutou čočku a připravený zeleninový vývar.
6) Vaříme asi 20 minut.
7) Během vaření kontrolujeme stav tekutiny, aby se nevyvařila a případně doléváme vývar.


You May Also Like

0 komentářů