OVESNÁ GALETKA S LESNÍM OVOCEM
Chci se s Vámi podělit o další fajn sladký recept, který pochází z francouzské kuchyně. Jedná se o univerzální recept, jelikož korpus můžete naplnit jakýmkoli ovocem podle sezonnosti. Ideální variantou jsou borůvky, maliny ale i třeba rebarbora. V dalších receptech se můžete těšit i na slané alternativy tohoto výborného receptu.
Doba přípravy: 45 minut
Ingredience:
Korpus:
250 g ovesných vloček50 g másla
50 g kokosového oleje
špetka himalájské soli
2 lžíce javorového sirupu či medu
Náplň:
300 g lesního ovoce (borůvky, maliny, ostružiny)
1) Máslo si nakrájíme na menší kousky a necháme povolit při pokojové teplotě.
2) Kokosový olej necháme pomalu roztavit na malém plameni.
3) Ovesné vločky rozmixujeme na mouku.
4) Do misky si nasypeme mouku, přidáme máslo, špetku soli a javorový sirup.
5) Vypracujeme křehké těsto, které zabalíme do potravinové folie a necháme ho odpočinout do lednice.
6) Těsto vyválíme na pečícím papíru a dáme na plech.
7) Do středu těsta položíme ovoce a přesahující okraje zahneme.
8) Galetku pečeme při 180 °C cca 25 minut.
Přeji dobrou chuť.
Vaše Fit.Food.Lover
0 komentářů