REBARBOROVÝ KOLÁČ

by - pondělí, června 15, 2020


Je fajn, že se během roku střídá sezonnost jednotlivých plodin. Každý rok se těším na období rebarbory. Musím se přiznat, že si často tuto plodinu i mrazíme. Když jsem minulý týden vyrazila na farmářské trhy tajně jsem doufala, že už bude rebarbora k dostání.  

Doba přípravy: 45 minut 

Ingredience: 

Korpus:
125g másla
200g hladké špaldové mouky
1 vejce
1 lžíce medu
lžička prášku do pečiva

Ovocná náplň
rebarbora

Drobenka:
50g kokosového oleje
2 lžíce medu
100g mandlové mouky

1) Smícháme ingredience na korpus a vytvoříme těsto.
2) Těsto necháme odpočinout v lednici.
3) Mezitím si připravíme rebarboru. Nejdříve šlahouny oloupeme a pak nakrájíme na kostičky.
4) Těsto vmačkáme do formy vyložené pečícím papírem.
5) Připravenou rebarboru poklademe na těsto.
6) Smícháme kokosový olej med a mandlovou mouku a vytvoříme tak drobenku, kterou posypeme koláč.
7) Koláč pečeme cca. 30 minut při 180 °C.


Přeji dobrou chuť.
Vaše Fit.Food.Lover






You May Also Like

0 komentářů