JABLEČNÝ KOLÁČ
Přináším vám recept na další koláčovou variaci a to tentokrát s jablíčky. Tento recept však lze obměňovat podle sezónnosti ovoce. Jelikož je na borůvky, jahody či meruňky ještě brzy, tak jsme zvolili právě tuto štrúdl verzi, kde můžete použít zásoby uchované z minulého podzimu.
Doba přípravy: 45 minut
Ingredience:
Korpus
200g celozrnné špaldové mouky
prášek do pečiva
50g kokosového oleje
50g másla
2 lžíce medu
Náplň
6 jablíček
rozinky
skořice
50g celozrnné špaldové mouky
kokosový olej
2 lžíce medu
1) V míse smícháme veškeré ingredience na korpus.
2) Vzniklé těsto vmačkáme do kulaté dortové formy vyložené pečícím papírem.
3) Připravíme si ovoce na náplň. Jablíčka oloupeme a nahrubo nastrouháme. Následně je smícháme s rozinkami a skořicí a poklademe na připravený korpus.
4) Smícháme ingredience na drobenku. Konzistence musí být opravdu drobivá. Touto směsí posypeme připravený koláč.
5) Koláč pečeme při 180 °C cca. 30 minut. Těsto by se nemělo po zabodnutí špejle lepit a zároveň by měla drobenka začít zlátnout.
Přeji dobrou chuť.
Vaše Fit.Food.Lover
0 komentářů