PEKANOVÝ FLAPJACK
Už nějakou dobu jsem si lámala hlavu s tím, co připravit za snack do dresu, když jedeme bikovat. Většinou vyrážíme do přírody, daleko od civilizace, kde jen tak na otevřený obchod či okénko s občerstvení nenarazíme. Na takovou sváču máme specifické požadavky. Jedním z nich je za jisté, že se musí jednat o kvalitní zdroj energie, který nebude náročný na trávení. Dalším důležitým aspektem je velikost takového pokrmu. Jak už jsem naznačila, tak si svačinu balíme do zadní kapsy dresu, kam musí přijít řada dalších důležitých věcí. Už je to skoro jako rituál, kdy si na nejkrásnějším místě vyjížďky sedneme a sníme naše doma připravené flapjacky.
Doba přípravy: 25 minut
Ingredience:
100 g ovesných vloček
30 g datlové pasty
50 g sušených brusinek či rozinek
2 lžíce kokosového oleje
2 lžíce medu
hrst pekanových ořech
voda
1) Ovesné vločky a polovinu ořechů rozemeleme najemno.
2) Přidáme datlovou pastu, rozinky či brusinky.
3) Nakonec přidáme kokosový olej a med.
4) Vše důkladně promísíme.
5) Vzniklou směs rozprostřeme na plech a ozdobíme nahrubo nasekanými ořechy.
6) Plech dáme ztuhnout alespoň na dvě hodiny do lednice.
7) Následně můžeme krájet jednotlivé flapjacky.
Přeji dobrou chuť.
Vaše Fit.Food.Lover
0 komentářů