ZAPEČENÁ BROKOLICE S TĚSTOVINAMI A TOFU
Máme za sebou Zelený čtvrtek, ke kterému se neodmyslitelně pojí řada tradic. Zda-li pak jste ve čtvrtek před východem slunce snědli pečivo namazané medem, aby jste se ochránili před hady a žihadly? :) Tak třeba příští Velikonoce. Na Zelený čtvrtek se již od pradávna připravují zelené pokrmy a nápoje. Já jsem zvolila super lehký recept ve stylu, co dům dal, který zvládne opravdu každý. A aby talíř nebyl málo zelený, tak jsem ho doplnila salátkem z polníčku.
Doba přípravy: 15 minut + 15 minut zapečení
Ingredience:
200 g těstovin (můžete zvolit např. cizrnové)
1 větší brokolice
50 g sýra
4 vejce
100 ml mléka
sůl a pepř
nasekané bylinky
olej
200 g tofu
1) Brokolici si rozdělíme na středně velké růžičky.
2) Uvaříme si připravenou brokolici a těstoviny (cca. 7 min.)
3) Mezitím na pánvičce orestujeme na kostky nakrájené tofu.
4) Uvařené těstoviny, brokolici i orestované tofu promícháme. Směs dochutíme nasekanými bylinkami, solí a pepřem a dáme do zapékací mísy.
5) V hrnečku si rozšleháme vajíčka s mlékem, čímž zalijeme připravenou směs v zapékací míse. Následně vše posypeme nastrouhaným sýrem.
6) Pečeme cca. 15 min. na 200 °C, dokud není vajíčko hotové.
Přeji dobrou chuť.
Vaše Fit.Food.Lover
0 komentářů