Big.Bacon.Burger

by - pondělí, února 12, 2018

Fotka uživatele Fit.Food.Lovers.


Řada lidí má slovo "burger" spojeno s absolutně nezdravým pokrmem připraveným ve fastfoodu, který stejně nakonec ani chuťově nesplní jejich očekávání. Nicméně opak může být pravdou a Vy si můžete doma🏡 připravit lahodný burger z čerstvých potravin. 

Doba přípravy: 60 min.


Ingredience (pro 4 Big.Bacon.Burgery):

Burger
500 g nahrubo mletého hovězího masa, vychlazeného
1/2 cibule, nakrájené nadrobno
1 stroužek česneku, pomačkaný
1 lžíce nasekané petrželky
1 lžička hořčice
1 žloutek
mořská sůl 
pepř

Bulky
250 g jogurtu
225 g celozrnné špaldové mouky
1/2 čajové lžičky jedlé sody
1/2 čajové lžičky himalájské soli
1/2 čajové lžičky třtinového cukru

Dip
1 malá cibule
1 strouček česneku
500 cherry rajčátek
sůl
pepř

Na dokončení
ledový salát
nakládaná okurka, pokrájená na kolečka
4 plátky sýru Chedar
8 plátků slaniny
2 červené cibule, pokrájené na kolečka
1 zakysaná smetana
sůl 
pepř
bylinky

1) V prvním kroku si připravíme domácí burger bulky ze špaldové mouky. Do misky si nasypeme špaldovou mouku a přidáme všechny ingredience. Těsto nemícháme ručně, jen spojíme ingredience pomocí vidličky. Jemně promícháváme než se těsto nepropojí. Pomoučenýma rukama těsto jemně vyklopíme na plech vyložený pečícím papírem. Lehounce vytvarujeme 4 bochánky. Pečeme při 190 °C cca. 40 min.

2) V následujícím kroku si připravíme maso na burgery. Dáme veškeré přísady do mísy a důkladně promícháme. Zlehka vytvoříme 4 burgery. Každý uprostřed promáčkneme, aby vznikl důlek. Předejdeme tak vyboulení masa. Maso zatím odložíme do lednice než vyrobíme omáčku a připravíme ostatní ingredience.

3) I barbecue omáčka se dá lechce vyrobit během pár minutek. Na olivovém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku a stroužek česneku. Následně přisypeme 500 g přepůlených cherry rajčátek, sůl a pepř. Povaříme zhruba 10 min., dokud nám omáčka nezhoustne. 

4) Před přípravou samotného masa si připravíme jednotlivé ingredience k dokončení. Plátky slaniny i kolečka cibule orestujeme do zlatova na pánvi. Zakysanou smetanu osolíme, opepříme a přidáme bylinky. Tím získáme lahodný dresing. Čerstvě upečené houstičky rozkrojíme na polovic a můžeme je zevnitř zlehka opéct.

5) Opravdu důkladně rozpálíme pánev a položíme na ni burgery potřené olejem. Maso opékáme zprudka, aby vrchní část byla křupavá, ale uprostřed bylo maso stále ještě růžové. Na poslední minutu položíme na maso plátky Chedaru a přikryjeme poklicí.

6) Spodní díl bulek potřeme připravenou barbecue omáčkou, na kterou poklademe kolečka okurky. Přikryjeme ledovým salátem a plátky slaniny. Následně položíme maso s roztaveným sýrem. Dále navrstvíme orestovanou cibulku, list ledového salátu, okurku a vše přiklopíme vrchním dílem potřeným dipem ze zakysané smetany.

Výhodou tohoto jídla je, že nepotřebujete žádný příbor. 

Přeji dobrou chuť. 
Vaše Fit.Food.Lover

You May Also Like

0 komentářů