TVAROHOVÝ DORT Z CUKETY

by - pátek, února 02, 2018



Také milujete okamžiky, kdy se zastavíte z každodenního shonu a vychutnáte si nějaký ten sladký dezertík? S tímto receptem na tvarohový dort z cukety můžete mlsat zdravě, jelikož je bez lepku i bez přidaného cukru! 
Doba přípravy: 20 min + (pečení 40 min)

Ingredince:

1 větší cuketa
3/4 tabulky hořké čokolády (100 g) 🍫
4 lžíce holandského kakaa
1/2 kypřícího prášku
2 vajíčka
2 tvarohy 
2 termizované sýry (např. Palouček od společnosti Pilos)
1 vanilkový lusk (nedoporučuji použít vanilkový extrakt)
kanadské borůvky




1) Nejdříve si připravíme těsto na bezlepkový korpus. Cuketu včetně slupky nastrouháme na jemno. Přidáme vajíčka, kypřící prášek, holandské kakao a nasekanou hořkou čokoládu (ne nastrouhanou!). Kdo by měl přece jen potřebu sladšího dortíku, může přidat lžíci až dvě medu. Těsto důkladně promícháme a nalijeme do dortové formy vyložené pečícím papírem (stači pouze na dně). Dáme péct do trouby na cca 40 min při 180 °C. Jelikož je korpus tmavý, je celkem obtížné poznat, zda je již upečený či nikoli. Osvědčilo se mi použít dřevěnou špejli. Pokud Vám na ni těsto po vytažení z korpusu nezůstane, tak ho můžeme vyndat z trouby.
2) Tvarohový krém je opravdu jednoduchý. V míse smícháme tvaroh a Palouček. Na závěr vmícháme obsah vanilkového lusku.
3) Jakmile nám upečený korpus vychladne, můžeme ho pokrýt tvarohovým krémem. Ten následně můžeme ozdobit nastrouhanou čokoládou a borůvkami.

Než budete dort podávat doporučuji nechat ztuhnout v lednici min. 3 hodiny. Nejlepší je dortík druhý den, kdy se chutě z korpusu a krému krásně propojí. 
Něco málo k ingrediencím:
Cuketa
- obsahuje řadu vitamínu - především provitamin A, který proniká až k jádru buněk a dodává nám energii
- obsahuje mnoho minerálů - hořčík, vápník a železo
- skvělý prostředek pro detoxikaci organismu
Tvaroh
- lehce stravitelný zdroj kvalitních plnohodnotných bílkovin
- obsahuje vápník
- zasytí na delší dobu
Borůvky
- posiluje náš imunitní systém
- pomáhá při léčbě chřipky, rýmy či angíny
- pomáhá při střevních onemocněních
- má schopnost udržovat náš zrak v dobré kondici

Přeji dobrou chuť. 😊
Vaše Fit.Food.Lover

You May Also Like

0 komentářů