ZEBROVÝ KOLÁČ S VIŠNĚMI
Ke správné víkendové pohodičce neodmyslitelně patří nějaký ten sladký dezertík. S tímto gluten a sugar free zebrovým dortíkem si můžete osladit život bez výčitek.
Doba přípravy: 30 min. + 30 min. pečení
Ingredience:
250 g jemného polotučného tvarohu
275 g hrudkovitého polotučného tvarohu
1 bílý jogurt
3 vejce
1 vanilkový puding
5 lžíc kakaa
nakládané višně
1) Jemný a hrudkovitý tvaroh utřeme v mixeru, přidáme bílý jogurt a vanilkový pudink. Když máme hmotu dobře vyšlehanou, postupně přidáváme jedno vajíčko po druhém a za každým důkladně vymícháme. V případě, že byste chtěli mít dezert trošku sladší, můžete použit jako sladidlo např. javorový syrup či med.
2) Výslednou hmotu rozdělíme na 2 části (jednu větší a druhou menší). Do té menší přidáme kakao a důkladně promíháme.
3) Připravíme si dortovou formu na pečení a vyložíme ji papírem.
4) Začneme vrstvit obě směsi. Těsta naléváme střídavě do středu formy. Začneme bílým a pokračujeme dokud nenalijeme všechno těsto. Důležitá je správná hustota těsta. V případě, že se směs obtížně nalévá do formy, doporučuji lehce zředit mlékem.
5) Na vrch poklademe višněmi.
6) Pečeme při 180 °C cca. 30 minut.
Přeji pohodový víkend a dobrou chuť.
Vaše Fit.Food.Lover
0 komentářů