ZEBROVÝ KOLÁČ S VIŠNĚMI

by - neděle, února 11, 2018

Na obrázku může být: jídlo


Ke správné víkendové pohodičce neodmyslitelně patří nějaký ten sladký dezertík. S tímto gluten a sugar free zebrovým dortíkem si můžete osladit život bez výčitek. 


Doba přípravy: 30 min. + 30 min. pečení 


Ingredience:
250 g jemného polotučného tvarohu
275 g hrudkovitého polotučného tvarohu
1 bílý jogurt
3 vejce
1 vanilkový puding
5 lžíc kakaa
nakládané višně

1) Jemný a hrudkovitý tvaroh utřeme v mixeru, přidáme bílý jogurt a vanilkový pudink. Když máme hmotu dobře vyšlehanou, postupně přidáváme jedno vajíčko po druhém a za každým důkladně vymícháme. V případě, že byste chtěli mít dezert trošku sladší, můžete použit jako sladidlo např. javorový syrup či med.

2) Výslednou hmotu rozdělíme na 2 části (jednu větší a druhou menší). Do té menší přidáme kakao a důkladně promíháme.

3) Připravíme si dortovou formu na pečení a vyložíme ji papírem.

4) Začneme vrstvit obě směsi. Těsta naléváme střídavě do středu formy. Začneme bílým a pokračujeme dokud nenalijeme všechno těsto. Důležitá je správná hustota těsta. V případě, že se směs obtížně nalévá do formy, doporučuji lehce zředit mlékem.

5) Na vrch poklademe višněmi.

6) Pečeme při 180 °C cca. 30 minut.

Přeji pohodový víkend a dobrou chuť.
Vaše Fit.Food.Lover

You May Also Like

0 komentářů