KARBANÁTKY Z ČERVENÉ ČOČKY

by - sobota, února 10, 2018

Na obrázku může být: jídlo

Opět je na čase se zaměřit na mnohdy opomíjené luštěniny. Tento recept je tak trochu přípravou na vegetariánský burger. Takže je stále na co se těšit.👏
Doba přípravy: 45 min
Ingredience (na cca. 5 karbanátků):
100 g loupané červené čočky
1 lžíce celozrnné špaldové mouky
1 menší mrkev
1 vejce
1/2 cibule
2 stroužky česneku
majoránka
pepř
kokosový olej
1) Čočku propláchneme a vaříme zhruba 10 min.
2) Na kokosovém oleji orestujeme na drobno nakrájenou cibuli.
3) Do mísy nastrouháme mrkev. Následně přidáme prolisovaný česnek, špaldovou mouku, uvařenou čočku (vychladlou), vajičko, majoránku a pepř. Těsto dobře promícháme.
4) Na plech vyložený pečícím papírem vytvoříme z těsta karbanátky a dáme péct do trouby na cca 20 min při 200 °C.
Něco málo k ingrediencím:
červená čočka
- bohatým zdrojem železa, selenu, fosforu, zinku, vitamínu B-6
- obsahuje vlákninu, která povzbuzuje činnost střev
- škroby obsažené v luštěninách se (díky obsahu vlákniny) pomalu vstřebávají a umožňují tak rovnoměrné uvolňování glukózy do krve
Dobrou chuť.
Vaše Fit.Food.Lover

You May Also Like

0 komentářů