Big.Boy.Cake

by - sobota, února 10, 2018



Dlouho jsem přemýšlela, jaký dort připravit pro našeho oslavence, když slaví ty kulatiny.🎉Nakonec jsem spojila několik ověřených receptíku a vznikl tento třípatrový šampion pojmenovaný Big.Boy.Cake.🎂Základem je korpus upečený z kokosové mouky doplněný tvarohovým krémem a malinami.

Doba přípravy: 3 hodiny + čas na tuhnutí 



Ingredience:
korpus
500 g kokosové mouky 
100 g kokosového oleje
100 g hořké čokolády
1 vanilkový cukr
5 lžic holandského kakaa
600 ml mandlového mléka
6 vajíček
2 lžičky jedlé sody
1/2 kypřícího prášku

krém
4 plnotučné tvarohy
4 termizované sýry
vanilkový lusk
400 g mraženého ovoce

zdobení
ovoce (např. maliny, borůvky, jahody)
pomeranč
domácí džem

1) Nejdříve si připravíme těsto na korpus. V míse smícháme kokosovou mouku, kokosový olej (rozpuštěný), vanilkový cukr, mandlové mléko, vajíčka, jedlou sodu a kypřící prášek. Všechny přísady důkladně promícháme. Následně nasekáme (nikoli nastrouháme) hořkou čokoládu, kterou také vmícháme do připravené směsi.

2) Těsto rozdělíme na 2 poloviny, přičemž jednu z polovin ještě rozdělíme na 2 části (ideálně v poměru 1:2). Takže nám vzniknou tři díly směsi, které postupně upečeme v pečící formě. Já jsem použila formu, u které je možné přizpůsobit velikost průměru pečeného korpusu. Nakonec jsem pekla 3 kola o průměrech 22 cm, 16 cm a 11 cm. Korpus pečeme cca. 40 min při 180 °C.

3) Každý upečený díl rozřízneme na 2 kola. 

4) Následně si připravíme krém a to tak, že vyšleháme dohromady tvaroh a termizovaný sýr. Do směsi přidáme obsah vanilkového lusku. Mražené ovoce necháme změknout v kastrůlku na mírném ohni. Poté ovoce rozmixujeme a přidáme připraveného krému. Množstvím přidané ovocné směsi si můžete zvolit odstín krému pro Váš dortík.

5) Začneme s vrstvením dortu. Jednotlivá kola vždy nejdříve potřeme domácí marmeládou a následně dostatečný množstvím krému. Následně krémem natřeme i hrany a celý dort zahladíme.

6) Dort ozdobíme zvoleným ovocem a můžeme využít i pomerančovou kůru, která Vašemu dortíku dodá ten správný šmrnc.

7) Hotový dort necháme ztuhnout přes noc v lednici či v zimních měsících venku. 

Rady a tipy:
Také se Vám nedaří při prokrajování upečeného dortového korpusu? Nožíkem si naznačíme linku a potom kolem celého dortu obtočte režnou nit. Oba konce potom překřižte a pomalu utahujte.

Vanilkový lusk nenahrazujte vanilkovým aroma. Pokud lusk nemáte, raději tuto ingredienci vynechte.

Něco málo k ingrediencím: 
Kokosová mouka
- nižší obsah sacharidů a vyšší podíl bílkovin a vlákniny
- vyrábí se z kokosové dužiny, která zůstane po vylisování kokosového oleje
- zdroj zdravých tuků
- bezlepku

Mandlové mléko
- podporuje a nezatěžuje trávení
- podporuje pevnost kostí, kloubů a zubů
- prevence proti kardiovaskulárním onemocněním
- snižuje hladinu tuků těle
- snižuje vysoký cholesterol
- prevence vzniku diabetes
- zklidňuje nervový systém
- nízká kalorická hodnotaí
- vhodné pro lidi s intolerancí na laktózu (kravskou), pro celiaky, diabetiky či vegany

Přeji hodně zdaru při výrobě dortíku🎂a pevně věřím, že Vašemu oslavenci udělá stejně velkou radost jako tomu mému. 

Vaše Fit.Food.Lover

You May Also Like

0 komentářů