BRAMBORAČKA S HOUBAMI / POTATO SOUP WITH MUSHROOMS

by - sobota, února 10, 2018

Na obrázku může být: jídlo

Už babička říkávala, že polévka je grunt. Proto prvním receptem bude výborná bramboračka s houbami, která skvěle zahřeje, když přijdete promrzlí z venku.
Doba přípravy: 30 min.
Ingredience:
2 hrsti sušených hub
50 g másla
1 cibule
5 středně velkých brambor
3 mrkve
1 petržel
kousek celeru
sůl a pepř
1 stroužek česneku


1) Houby vložíme do misky a zalijeme vlažnou vodou, aby byly celé ponořené. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a mírně orestujeme na rozpuštěném másle. Následně zalijeme asi 1,5 litrem vody.

2) Oloupeme zeleninu (mrkev, celer, petržel). Mrkev nakrájíme na kolečka. Celer a petržel do polévky nastrouháme. Vše dáme vařit do změknutí. Na závěr přidáme oloupaný česnek.
3) Jakmile jsou brambory a zelenina měkké, polévku ochutíme solí a pepřem. Můžeme přidat i čerstvé bylinky.🌿
Něco málo k ingrediencím:
Brambory 
- zdroj řady vitamínů, např. vitamínu C obsahují několikrát více než většina ovoce

Houby 🍄
- zdroj draslíku a díky tomu pomáhají snižovat krevní tlak
- zdroj B2 a B3, což příznivě ovlivňuje hladinu cholesterolu
- podporují imunitu

Kořenová zelenina
- zdroj vitamínů (karoteny), minerálů (hlavně vápníku a draslíku)

Přeji dobrou chuť.
Vaše Fit.Food.Lover


As our grandmothers said "the soup is basis". Therefore the first recipe will be an excellent potato soup with mushrooms that will warm you up when you come home frozen from outside.

Preparation time: 30 min.

Ingredients:
2 handfuls of dried mushrooms
50 g of butter
1 onion
5 medum-sized potatoes
3 carrots
1 parsley
a piece of celery
salt and pepper
1 clove of garlic

1) Put the mushrooms in a bowl and pour with hot water. Cut the peeled onion and slice gently. Roaste it on melted butter. Then pour about 1,5 liters of water.

2) Peel the vegetables (carrots, celery, parsley). Cut carrots for small wheels. Cut also celery and parsley into the soup. Cook everything at a moderate temperature unitl it is soft. Finally add peeled garlic.

3) When the potatoes and vegetables are soft, you can add salt and pepper. You can also use fresh herb. 

Something about ingredients:
Potatoes
- the source of a range of vitamins, g.e. vitamin C, potatoes contain several times more than most fruits

Mushrooms
- a source of potassium to help reduce blood pressure
- source B2 and B3, that have a positive effect on cholesterol
- support immunity system

Root vegetables
- a source of vitamins (carotenes), minerals (mainly calcium and potassium)

Enjoy your meal
Your Fit.Food.Lover



You May Also Like

0 komentářů