QUINOTO S TOFU

by - sobota, února 10, 2018

Na obrázku může být: jídlo

Dnes se vydáme za pokladem dávných Inků.🕵 Připravíme si lahodné quinoto s tofu.🍲
Doba přípravy: 25 min
Ingredience:
100 g quinoy
1 cibule
3 papriky (lze nahradit jinou sezonní zeleninou - cuketou, rajčátky, mrkví...)
1 feferonka
lžíce olivového oleje
100 g tofu
čerstvé bylinky - např. tymián
jarní cibulka

1) Quineu před vařením necháme namočenou na 5 min ve studené vodě. Odbourá se tím případná hořkost. Vodu slijeme a zalijeme novou vodou v poměru 1 ku 2 (1 díl quiney ku 2 dílům vody). Quineu vaříme do změnknutí cca. 20 min.
2) Mezitím než se nám uvaří quinea, tak si na drobné proužky nakrájíme cibuli i papriku, které orestujeme na olivovém oleji. Následně přidáme na kostky nakrájené tofu a kousek feferonky.
3) Jakmile slijeme vodu z uvařené quiney, tak ji přidáme do pánve s orestovanými paprikami a cibulí. Následně doplníme najemno nakrájenou jarní cibulkou a čersvými bilinkami a vše důkladně promícháme
Něco málo k ingrediencím:
Quinoa
- známá i jako Merklík čilský
- Inkové ji uctívali jako "matku zrn"
- zvyšuje pohyblivost střev - podporuje vstřebávání živin
- vysoký obsah bílkovin - vyvážená kompozice všech esenciálních aminokyselin
- upravuje hladinu cukru v krvi - ideální pro diabetiky
- zasytí na dlouhou dobu
Feferonky
- umí ovlivnit termiku lidského těla
- podporují chuť k jídlu
- uznávané jako afrodiziakum
- ochrana proti nádorovým onemocnění díky látce kapsaicin
Přeji dobrou chuť.
Vaše Fit.Food.Lover

You May Also Like

0 komentářů