ČERVENÁ ČOČKA S PAPRIKOU A TOFU
Nikdy jsem nebyla moc velký fanoušek luštěnin.😏Tak jsem si řekla, že je na čase s tím něco udělat a více se zaměřit na tyto rostlinné zdroje bílkovin.👊Začneme červenou čočkou s paprikou a tofu.
Doba přípravy: 20 min
Ingredience (2 porce):
250 g červené čočky
2 papriky
1 plechovka loupaných rajčat
1 cibule
čerstvé bylinky
200 g tofu
lžíce olivového oleje
1) Čočku propláchněte a dejte vařit v dvojnásobném množství vody po dobu max.10 min.
2) Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a následně zlehka orestujeme na olivovém oleji. Po chvíli přidáme papriky nakrájené na jemné proužky. Jakmile nám zelenina změkne, přidáme do pánve na kostky nakrájené tofu a následně i rajčata.
3) Uvařenou čočku smícháme v pánvi s připravenou směsí. Dochutíme čerstvými bylinkami či špetkou čili.
Něco málo k ingrediencím:
červená čočka
- bohatým zdrojem železa, selenu, fosforu, zinku, vitamínu B-6
- obsahuje vlákninu, která povzbuzuje činnost střev
- škroby obsažené v luštěninách se (díky obsahu vlákniny) pomalu vstřebávají a umožňují tak rovnoměrné uvolňování glukózy do krve
Nebojte se pustit červenou čočku do Vaší kuchyně.
Vaše Fit.Food.Lover
0 komentářů