ČERVENÁ ČOČKA S PAPRIKOU A TOFU

by - sobota, února 10, 2018

Na obrázku může být: jídlo


Nikdy jsem nebyla moc velký fanoušek luštěnin.😏Tak jsem si řekla, že je na čase s tím něco udělat a více se zaměřit na tyto rostlinné zdroje bílkovin.👊Začneme červenou čočkou s paprikou a tofu.



Doba přípravy: 20 min




Ingredience (2 porce):

250 g červené čočky
2 papriky
1 plechovka loupaných rajčat
1 cibule
čerstvé bylinky
200 g tofu
lžíce olivového oleje

1) Čočku propláchněte a dejte vařit v dvojnásobném množství vody po dobu max.10 min.

2) Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a následně zlehka orestujeme na olivovém oleji. Po chvíli přidáme papriky nakrájené na jemné proužky. Jakmile nám zelenina změkne, přidáme do pánve na kostky nakrájené tofu a následně i rajčata.

3) Uvařenou čočku smícháme v pánvi s připravenou směsí. Dochutíme čerstvými bylinkami či špetkou čili.

Něco málo k ingrediencím:
červená čočka
- bohatým zdrojem železa, selenu, fosforu, zinku, vitamínu B-6
- obsahuje vlákninu, která povzbuzuje činnost střev
- škroby obsažené v luštěninách se (díky obsahu vlákniny) pomalu vstřebávají a umožňují tak rovnoměrné uvolňování glukózy do krve

Nebojte se pustit červenou čočku do Vaší kuchyně. 

Vaše Fit.Food.Lover

You May Also Like

0 komentářů