JOGURTOVÝ CHLEBÍK S BRUSINKAMI / YOGHURT BREAD WITH CRANBERRIES

by - sobota, února 10, 2018

Fotka uživatele Fit.Food.Lovers.

Miluji čerstvě upečený chléb, hlavně tu vůni při pečení. I přes to, že jsem v poslední době výrazně omezila konzumaci pečiva, na tuto špaldovou dobrotu s brusinkami nedám dopustit. Úplně nejlepší je si upéct takovýto chlebík o víkendu na chalupě pěkně po startu v kamnech. To pak je křupavá kůrečka jedna báseň. 😇
Doba přípravy: 80 min
Ingredience:
500 g jogurtu
450 g celozrnné špaldové mouky
1 čajová lžička jedlé sody
1 čajová lžička himalájské soli
1 čajová lžička třtinového cukru
100 g brusinek
2 lžíce lněných semínek
1) Do misky si nasypeme špaldovou mouku a přidáme všechny ingredience kromě brusinek.
2) Těsto nemícháme ručně, jen spojíme ingredience pomocí vidličky. Jemně promícháváme než se těsto nepropojí. Na závěr přidáme brusinky.
3) Pomoučenýma rukama těsto jemně vyklopíme na plech vyložený pečícím papírem.
4) Lehounce vytvarujeme bochník.
5) Chlébík pečeme při 190 °C po dobu 50 min.
Bon Apetit!
Vaše Fit.Food.Lover


I love freshly baked bread, especially the smell during of baking. Despite the fact that I have greatly reduced the consumption of pastries, I still love this spelled goodie with cranberries. The best thing to do is to cook this bread in the stove at the cottage. Then you can enjoy crunch bread rind. 

Preparation time: 80 min.

Ingredients:
500 g of yoghurt
450 g of wholemeal spelled flour
1 teaspoon of soda
1 teaspoon of Himalayan salt
1 teaspoon of cane sugar
100 g of cranberries
2 tablespoons of linseeds

1) Put the spelled flour in the bowl and add all the ingredients except cranberries.
2) Do not mix the dough by hand, just combine the ingredients with a fork. Mix gently until the dough is linked. Finally, add cranberries. 
3) Put the dough on a baking sheet with baking paper.
4) Create a loaf.
5) Bake the bread at 190 °C for 50 minutes.

Enjoy your meal!
Your Fit.Food.Lover

You May Also Like

0 komentářů